Kafé Norrmalm

OBS! NYA STRÄNGA CORONAREGLER IGEN!!! På grund av de nya stränga coronareglerna måste vi tyvärr återigen gå tillbaka till vårens upplägg och hålla till utanför kaféerna. Det innebär att smörgåspaket, ägg med mera serveras utanför kaféerna under öppettiderna måndag-fredag kl 9-12. Vi hoppas på att alla visar respekt och förståelse för situationen.

Birgitta Nygren, föreningsmedarbetare och Jonas Stadling

Kaféföreståndare: Jonas Stadling, jonas@nygemenskap.org
Tel 08-122 07 023
E-post: kafenorrmalm@nygemenskap.org

Kafé Norrmalm ligger mitt emot Immanuelskyrkan nästan i korsningen Birger Jarlsgatan/Tegnérgatan snett emot gamla Spårvägshallarna. Närmaste tunnelbanestation är Rådmansgatan men det stannar bussar nästan utanför porten. Immanuelskyrkan har vi ett varmt och långt samarbete med.

Några frågor till Jonas Stadling, föreståndare Kafé Norrmalm

När började du på Ny Gemenskap och varför?
”Jag hoppade in som vikarie ett par veckor för en kompis som då jobbade på Kafé Norrmalm. Och blev fast. Jag sökte föreståndarjobbet som blev ledigt och det har jag haft i 5-6 år nu. Jag har jobbat som frilansande trummis i hela mitt liv och att plötsligt ha ett stadigt halvtidsjobb är magiskt. Och Ny Gemenskap är en inspirerande mötesplats som väcker kreativa tankar.”

Vad är det bästa med Ny Gemenskap?
”Det är i grunden både kul och meningsfullt att kunna stötta behövande. Hit kommer alla möjliga typer och vi har en dialog om viktiga saker, om problem, om det som är bökigt. Det blir samtal utan filter. Möten som betyder något på riktigt. Jag och Birgitta skojar, busar och skapar god stämning genom att vara lite knäppa och knasiga. På allvar.”

Vad önskar du av framtiden?
”Jag önskar att Ny Gemenskap ännu mer skulle kunna ta tillvara den energi som finns i mötena. Jag och en kollega försökte intensivt att skapa jobb för flera av våra kafégäster under ett års tid genom att utnyttja vårt stora nätverk inom restaurang och musikbranschen. Det var tufft. Istället skapade vi ett eget bemanningsbolag, Swedish At Work, som tar hand om allt bök och pappersarbete. Idag har vi 11 anställda och fler har fått fasta jobb. Det är underbart att se en utsatt medmänniska gå från hemlöshet till bostad och fasta inkomst. Nystart. Få man in foten så kan allt hända. På riktigt. Ny Gemenskap skulle kunna bli en språngbräda och en dörröppnare för både människor och idéer.”

Vill du stötta oss? Här har du möjligheten: