Artistframträdanden

Anders Lundin, elever från Kaggeholms Folkhögskola och Kerstin Ryhed

Musik ska byggas utav glädje. Av glädje bygger man musik. Det finns få saker som förenar oss människor så mycket musik, sång och samvaro. Det har genomsyrat Ny Gemenskaps verksamhet ända sedan 1968. Och musiken bär oss fortfarande i vår gemenskap.

Både i Västberga och på våra kaféer brukar mer eller mindre kända artister framträda och bjuda på sig själva. Delad glädje är dubbel glädje. Hos Ny Gemenskap har Linda Bentzing, Kayo, Anders Linder, Tomas Ledin och många fler framträtt.

Här har vi haft filosofikaféer och skådespelaren Ruben Sallmander är en ofta återkommande gäst. Elever från musikhögskolor visat framfötterna och poeten Bob Hansson har haft poesi- och känslokafé.

Dessutom var operasångaren Rickard Söderberg med och ledde en kör som då kallades Gatans Röster. Den kören var med i en produktion i SvT. Efter det döptes kören om till Gatans Kör som idag drivs av Ny Gemenskap i samarbete med Hela Människan. Det är en alldeles egen spännande historia. Den kan du läsa mer om här.

Håll ögonen öppna och fråga gärna efter vad som är på gång i veckan. Ofta så kan det bli spontana framträdanden så det är bra att vara nyfiken. Prata med och/eller maila kaféföreståndarna. De hittar du här.

Vill du bjuda på dig själv eller har du tips på någon som vill?
Kontakta gärna

Elisabeth Svedin, tel 0709-69 52 69.
E-post: elisabeth@nygemenskap.org

 

Vill du stödja oss med pengar? Här har du möjligheten: