Västberga Gård

Mila, Janet, Mirjam, Björn, Warren jobbar på Västberga Gård

OBS! NYA STRÄNGA CORONAREGLER IGEN!!! På grund av de nya stränga coronareglerna måste vi tyvärr återigen gå tillbaka till vårens regler och verksamhetstider. OBS! Gruppverksamheterna är inställda tillsvidare. Se nedan.

Vackra Västberga Gård är centrum för vår verksamhet. Hit flyttade vi från Kammakargatan år 2012. Här möter vi våra gäster med mat, respekt och gemenskap. Här finns möjligheter till dusch, tvätt och kläder. Här finns varma hjärtan och lyssnande öron.

Här finns möjlighet till stödjande samtal och hjälp för att ta sig vidare. Här kan man få träffa läkare, kuratorer och experter från socialtjänsten. Här uppträder artister och här finns olika kulturprogram och gruppverksamheter.

På grund av Covid-19  är verksamheten reducerad på Västberga gård. Beroende på coronaläget hoppas vi kunna öppna alltmer under hösten med ordinarie öppettider, kulturprogram och gruppverksamheter på Västberga.

NYA ÖPPET- OCH VERKSAMHETSTIDER.
Gäller fr.o.m. 1/11 2020 tillsvidare.

Måndagar- Fredagar kl 9-14.00

Öppet för 10 personer/max 30 min. Dusch, tvätt, kläder kl. 9-14
Lunch inomhus för 20 kr kl. 12-13 (eller tills maten tar slut)
Lunchlåda för 10 kr kan avhämtas utanför kl. 12-13

Gruppverksamheterna är inställda tills vidare

Lördagar kl 9-12.30

Öppet för 10 personer/max 30 min. Dusch, tvätt, kläder kl. 9-12

Söndagar kl 12-14

Lunchmåltid för 10 kr kan avhämtas utanför kl. 12-14

Kontakt

Mirjam Pojhala, Föreståndare
Mobil 073-981 35 24
Tel: 08-22 17 09
E-post: mirjam@nygemenskap.org

Elisabeth Svedin, Gruppverksamhet
E-post: elisabeth@nygemenskap.org

Hitta hit

T-bana till Liljeholmen/Högdalen.
Buss 165 till Drivhjulsvägen eller Västberga gårdsväg.

Rundbrev och affisch

Affisch om Västbergas hösttider 2020  Affisch 30 aug 2020 Västberga (PDF)

För mer info se vårt rundbrev Ny Gemenskaps Rundbrev höst 2020 (PDF)
OBS! Skriv ut i liggande format.

 

Några frågor till Mirjam Pojhala, föreståndare Västberga Gård

När började du på Ny Gemenskap och varför?
Jag är utbildad socialarbetare och samtalsbehandlare och har jobbat med detta i mer än 35 år. När jag var lite småtrött på jobbet och åkte 4:ans buss så låg det en uppslagen Metro på sätet bredvid. Där såg jag en annons för Ny Gemenskap som sökte en boendeansvarig på ”Kammis”. Jag sökte och fick jobbet och det var 2005. När stödboendet las ned 2019 flyttade jag med till Västberga Gård.

Vad är det bästa med Ny Gemenskap?
Trots att vi möter många medmänniskor i utsatthet, hemlösa, narkomaner och de med psykiska problem, så är det paradoxalt kul. Det är så många roliga och udda karaktärer som jag aldrig skulle träffa annars. Att dessutom kunna få göra skillnad i praktiken är underbart. Det kan vara hjälpa en man som bott i skogen i tre år att få en lägenhet. Det hände i våras. Eller att hjälpa missbrukare att gå vidare till avgiftning och behandling. Vi gör skillnad men det krävs ofta stor uthållighet och mycket medmänsklighet. Och det har vi gott om.

Vad önskar du av framtiden?
Jag är jätteglad att Ny Gemenskap har börjat med att utbilda personalen för att bli ännu mer professionella. Har själv lång utbildning och erfarenhet av olika typer av behandlingar men det är viktigt att både förnya sig och fylla på med mer kunskap. Och sedan hoppas jag att våra volontärer ska få göra samma resa.

Vill du stödja oss i vårt arbete för utsatta och medmänsklighet? Här har du chansen: