Kafé Vällingby

OBS! NYA STRÄNGA CORONAREGLER IGEN!!! På grund av de nya stränga coronareglerna måste vi tyvärr återigen gå tillbaka till vårens upplägg och hålla till utanför kaféerna. Det innebär att smörgåspaket, ägg med mera serveras utanför kaféerna under öppettiderna måndag-fredag kl 9-12. Vi hoppas på att alla visar respekt och förståelse för situationen.

Linda Ström och Christer Odebrand

Kaféföreståndare: Linda Ström, linda@nygemenskap.org
Kaféföreståndare: Christer Odebrand, christer@nygemenskap.org
Tel 08-122 070 25

E-post: kafevallingby@nygemenskap.org

Kafé Vällingby håller till i Västerortskyrkans lokaler på Solursgränd 2 i Vällingby. Bara några kvarter ifrån tunnelbanan. Här öppnade Ny Gemenskap kafé våren 2016 och med två föreståndare som bägge är skickliga musiker så blir det ofta musik i olika former. Artister, allsång på torsdagar och ofta fredagsbingo med Jörgen Näslund.


Några frågor till Linda Ström, föreståndare Kafé Vällingby

När började du på Ny Gemenskap och varför?
”Jag hade en äldre släkting med missbruksproblem som bodde på stödboendet på ”Kammis”. En gång tog jag med mitt band och sjöng för gästerna. Och blev gripen. Av deras liv. Av deras situation. Något senare blev jag tipsad om att Ny Gemenskap skulle öppna ett kafé i Vällingby. Sökte och fick jobbet i maj 2016. Och på den vägen är det.”

Vad är det bästa med Ny Gemenskap?
”Det absolut roligaste är mötet med våra gäster. Det är så många livsöden, erfarenheter och humor som berikar. Livet i koncentrat helt enkelt. Trots att många har det tungt så finns det så mycket livskraft. Och vi gör skillnad. Som medmänniskor. Ibland räcker en kram, ibland behövs ett djupare samtal, ibland behövs hjälp i kontakt med socialtjänst. Variationen inspirerar. På Kafé Vällingby vill vi skapa en atmosfär av hopp och glädje. Ett rum fyllt av tillit där vi hjälper och stöttar varandra.”

Vad önskar du av framtiden?
”Under fler år hade vi handledning med en professionell handledare. Där kunde vi utbyta erfarenheter och få råd i hur man kan agera i svåra situationer. Att lära sig lyssna och inte vara dömande. Handledning ger hjälp att analysera och reflektera på ett konstruktivt och utvecklande sätt. Det skulle jag gärna vilja ha tillbaka.”

Stöd oss gärna. Här har du fler alternativ: